Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Ison vauvan askeleet.

Maanantai 12.6.2017 klo 21:14


Varsinkin rescuekoirien kanssa on hyvä muistaa "babysteps". Eli koiran edistyminen, oppiminen ja kehittyminen voi olla hidasta, mutta kannattaisi aina muistaa iloita niistä pienistä askelista, mitä eteenpäin mennään.

Ilon aiheita on omien rescueiden kanssa kaikki se, mitä koira uskaltaa tehdä, mitä se oppii ja kun koirien välit lämpenevät.

Mursik täytti toukokuussa vuoden ja on siis yksi iso vauva. Mursikin kehitys ja edistyminen on kylläkin mennyt harppauksin eteenpäin. Aluksi se arasteli kaikkea varmaankin lähinnä tottumattomuuden takia, mutta antamalla sille vähän aikaa, se yleensä itse rohkaistuu tutustumaan uusiin asioihin ja ihmisiin.

Se mikä on ollut ihaninta huomata, että Mursik on hurjan hyvä koirien kanssa.

Ollaan nyt tapailtu koiria lenkeillä ja käyty leikkitreffeillä ja Mursik on tosi kohtelias, osaa leikkiä nätisti pienempienkin koirien kanssa ja on tullut toimeen myös tapaamiensa urosten kanssa. Välillä tosin muut urokset eivät tule sen kanssa toimeen, kun se ei ole leikattu uros. Mursik tosin on silloin puuhaillut omiaan ja keskittynyt vaikka haisteluun. Mitenkään kovin hanakasti se ei ole lähtenyt riitelemään.

Sillä on myös todella upea ja selkeä elekieli!

Tänään Mursik oli mun kanssa koulutuskentällä, missä koulutan maanantaisin arkitottiskursseja. Tänään piti sateen takia perua kaksi ryhmää, joten ajattelin hyödyntää sitä aikaa oman treeniin. Mursik teki hienoja luoksetuloja, leikki mun kanssa lelulla ja liikuskeli kentällä hihna löysällä. Vaikka kentällä oli toinen koira!

Luulen kyllä, että juuri nuo yhteislenkit yms.koirien kanssa treenaaminen on auttanut paljonkin koirien kohtaamiseen.

Mutta tuo käytös kentällä oli jotain ihan muuta, kuin viimeksi. Se on ollut mulla kerran aiemmin tuolla mukana, ja vaikka kentällä ei ollut muita, niin pelkät hajut oli niin iso häiriö ettei se pystynyt juuri syömään tai leikkimään. Silloin se lähinnä veti joka suuntaan, yritti vain haistella maata ja vinkui.

Ollaan myös käyty jo esim.Hämeenlinnan keskustassa tekemässä pieniä piipahduksia ja se on pääasiassa kuin "normaali" koira.

Töissä se on ollut mulla mukana myös paljon ja ollaankin käyty erilaisissa paikoissa piipahtelemassa siinä ohessa. Täytyy kyllä olla ylpeä tuosta koirasta!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini