Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Treenit ja puuhat.

Maanantai 21.11.2016 klo 22:41


18.11. Mursik oli hoidossa ja oli hoitopaikassa leikkinyt koko päivät kolmen koirakaverin kanssa. Jouduin testaamaan Mursikin yksinolotaitoja vieraassa paikassa, kun vein sen hoitopaikkaan ennen kuin hoitotäti tuli kotiin.

Kun mentiin hoitopaikkaan päästiin hoitopaikan koirat ja Mursikin hetkeksi pihalle riehumaan. Se olikin huono idea, sillä Mursik ehti vain kiihtyä siinä ja sen oli vaikeampi jäädä itsekseen omaan huoneeseen portin taa odottelemaan. Lähtiessäni se oli kumminkin hiljaa ja suht rauhassa, eikä mitään pahempaa ainakaan ollut sattunut n.tunnin yksinolon aikana.

Kerttu ja Sushi treenasivat Nose Workia töissä. Kerttu teki ilmaisunvahvistamistreeniä purkkiradalla ja lisäksi hajuerottelua pyykkipojilla, jotka oli teipattu seinään riviin. Pyykkipojan nokassa oli huopatassu ja yhdessä vain Eukalyptuksen hajua.

Sushi treenasi ilmaisua purkkiradalla. Ilmaisu on maahanmeno, koska sitä se aina tarjoaa muutenkin. Pidän vielä ilmaisutreenit kokonaan erillään etsinnöistä, sillä Sushin kanssa on tehty kovin vähän etsintöjä ja yleistämistä.

19.11. Mursik oli mukana töissä tällä kertaa. Mulla oli vain pari tuntia töitä ja niidenkin välissä hyppytunti. Meillä olikin siinä hyvin aikaa käydä tekemässä lyhyitä kävelylenkkejä Roihupellossa. Mursik oli jo ihan muina miehinä siellä (tämä oli toinen kerta näin "cityssä"). Se mm. sukelteli lumikasassa, kun lunta vielä sattui löytymään... Lisäksi tunnin mittainen odottelu kurssin ajan takahuoneessa sujui hyvin. Ihan pientä piippausta kuului pari kertaa, mutta ei muuta. Toivottavasti odotustreenit jatkuvat yhtä hyvin.

Kerttu ja Sushi tekivät Nose Work-etsintää meidän pihalla. Tein semmoisen harjoituksen,että laitoin hajua tulitikkuaskin sisään ja heitin askin niin kauas kuin se lensi. Eli ei ollut mahdollista jäljestää mua hajupiilolle ja tulitikkuaskikin oli uusi juttu. Tokikaan en jaksanut niin paljoa säätää, että olisi käsitellyt askiakin vaikka kumihanskat kädessä. Se oli joka tapauksessa ollut meillä kotona, joten eiköhän siinä ole mun hajua jo valmiiksi...

20.11. oli taas Mursikin hoitopäivä ja me muut oltiin töissä. Tällä kertaa senioreiden kanssa jumpattiin vähän ja tehtiin painopisteen vaihteluita, kun koiran etupää on korokkeella. Tällöin koiran painopiste on enemmän takana eli takajalkojen ja takapään lihakset vahvistuvat.

Kerttukin jaksoi alle puolen tunnin metsälenkin ihan reippaasti. Se on ollut nyt hyvin lyhyillä lenkeillä, kun ei ole tahtonut jaksaa kävellä.

21.11. Kertulla on ollut yksi Nose Work-etsintä pihalla ja lisäksi metsässä namin etsintää.

Pojat ovat lenkkeilleet monta kertaa hihnassa. Käytiin ihan uusissa paikoissa, joissa en itsekään ole täälläpäin käynyt. Harjoiteltiin koko ajan hihnakäytöstä ja siitä vapautusta. Lisäksi luoksetuloa tulee tehtyä paljon, kun liikutaan yleensä pitkissä liinoissa /vapaana. Sushi tuli jälleen kutsusta luokse, vaikka fasaanilauma pöllähti lentoon meidän ympäriltä!

Muistan niin hyvin, kun Sushin kanssa mietittiin joskus että voikohan sitä ikinä pitää irti missään, koska sekosi niin totaalisesti kaikesta riistasta. Mutta nyt olen saanut sen pois kissan perästä ja fasaanien perästä monta kertaa. Eli job well done!

En muista minä päivinä ollaan nähty koiriakin täällä meilläpäin ja harjoiteltu kauempaa niiden katsomista rauhallisesti. Sopivalta etäisyydeltä se onnistuu Mursikin kanssa hyvin. Isäntä sanoi, että Mursik oli seonnut kun kerran tuli yllättäen metsäpolulla koira vastaan...


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini