Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Treenit ja puuhat 16.11.2016.

Keskiviikko 16.11.2016 klo 17:59


Alan pitää pienimuotoista treenipäivistä täällä. Tässä ensimmäinen osa.

Tilanne: Mursik on ollut meillä nyt neljättä viikkoa. Se osaa odotella yksin kotona, max.2 tuntia on ollut tähän mennessä. Kerttu on tavannut Mursikia vaan ulkona. Kerttu on ollut muutaman viikon saikkarilla (enemmän lepoa), kipulääkkeillä ja Cartrophenilla. 

Mursik. 

Kynsien leikkuu. Harjoitus meni oikeastaan rentoutumisharjoituksena, sillä Mursik oli niin väsynyt, että menin vaan silittelemään sitä ja oleilemaan sen kanssa ja näpsin kynnet lyhyiksi ikäänkuin ohimennen.

Käsikosketus. Tätä on harjoiteltu pari kertaa viikossa ja seuraavaksi käytöksen voisi nimetä.

Luopuminen. Makupala kädessä ja palkitaan samalla makupalalla, kuin mistä luopuminen tehdään. Eli harjoituksen teema on luvan kysyminen ja luvan saaminen. Kriteerinä odottaminen ja kontakti. Muurikki tarjoaa usein istumista, kun haluaa jotain ja se on ihan ok monissa tilanteissa. Sushin kanssa oli sama homma, että hihnakäytöksen aikana tarjottu istuminen on hankalaa ja haluaisin erityisesti ulkona päästä harjoittelemaan kontaktia myös käytännön asioita vahvisteena käyttäen.

Ulkona ohitettiin tosi hienosti jo tien toisella puolella olevia ihmisiä ja isoja autoja. Mukana oli molemmat pojat ja palkitsin tiheästi Mursikia oikealle, penkan puolelle. Sushia vähemmän vasemmalle, tien puolelle. Sushi oli talutusvyössä ja Mursikilla kaksipistekiinnityshihna. 

Luoksetuloja tuli harjoiteltua.

Kerttu.

Rauhallisesti katsominen-Mursik portin takana. Kerttu tuntui tarjoavan jotain maahanmenon ja peruutuksen välimuotoa välillä, mutta myös rauhallisesti katsominen onnistui.

Kovinkaan rentoa se ei kumminkaan ollut, mutta tämä olikin ensimmäinen treeni sisällä tätä. Ulkona on kyllä kävelyillä katseltu rauhallisesti lenkkikaveria.

Kerttu söi myös vähän aikaa luuta ja etsi nameja (kuivaruokaa) metsässä.

Nose Work-etsintä x2 ulkona.

Sushi.

Kynsien leikkuu. Sushi sai palkkion heti jokaisen kynnen leikkaamisen jälkeen.

Luoksetulotreeni. Mursikia kutsuttaessa paikalle tulee yleensä Sushi, ainakin ensin.

Harjoiteltiin poikien kanssa myös sitä, että ensin sanotaan sen koiran nimi, joka saa namin. Erityisesti Mursikille on hiukan epäselvää, ettei Sushin kuonoa kohti menevät namit ole myöskin hänen.

Nose Work-etsintä x2 ulkona.

Sushi söi luuta aamupalaksi ja etsi nameja pihalla.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini