Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Hihnakäytöksestä...

Lauantai 6.12.2014 klo 15.03


Meillä oli hienoja kokemuksia hihnakäytöksestä kaupungissa tällä viikolla!

Sushi osaa jo oikein hyvin kulkea hihnassa ja kaupungin häiriöt alkaa olla jo täysin fine. Se toimi jopa ohituskoirana ja tällä kertaa oikein mallikelpoisesti käyttäytyen.

Ongelmallista on edelleen lenkkeily kotiseudulla:

Riistan hajuja on koko ajan ja Sushi on ulkona pääosin niin kiihtynyt, että se ei opi mitään. Se syö kyllä makupaloja, mutta ne eivät tavallaan vahvista mitään. Samoin se ei huomaa hihnan löystymistä tai kiristymistä ja sen aiheuttamia seurauksia (ei pääse eteenpäin, pääsee eteenpäin..). En ole myöskään saanut vahvistettua katsekontaktia luvan kysymiseen, jotta voisin palkita siitä erilaisilla ympäristössä olevilla palkkioilla (kuten haistelulla). Tänään oltiin jopa pari tuntia aamulenkillä (tästä ajasta menee paljon ihan seisomiseen ja rauhoittumiseen), Sushi malttoi pissata ensimmäistä kertaa noin puolessa välissä matkaa (ja oli siis nukkunut melkein 10 tuntia sitä ennen käymättä pissalla siinä välissä)!

Kolmen koiran kanssa ulkoillessa en pysty olla niin johdonmukainen Sushin kanssa kuin haluaisin (silloin lähinnä pidän sen vedonestovaljaissa niin, ettei se pääse vetämään-vetämisen estäminen/pysäyttäminen ei sitä kuitenkaan rauhoita tai opeta sille oikeanlaista hihnakäytöstä).Kamalaa on kun Sushi vetää koko ajan niin paljon, että se kävelee ihan vinossa ja vieläpä tavallaan linkuttaa etujalkaa, kun sillä on vedonestovaljaat. Tämä erityisesti metsässä, missä olenkin nyt laittanut sille pehmeän,korkean pannan. Tuntuu että silloin se pääsee kävelemään kuitenkin suorassa ja oikeissa askellajeissa. Katukävelyssä taas valjaat on parhaat, sillä saan myös fyysisesti pidettyä Sushin ihan vieressä tarvittaessa.

Olen huomannut meidän kaupunkikävelyillä, että Sushi huomaa esim.rusakot jo hyvin kaukaa. Varmaan tytötkin haistavat riistan, mutta eivät välitä kohteista, mitkä on kaukana tai eivät liiku. Sushi menee ihan sekaisin pelkästä kymmenien metrien päässä olevan rusakon hajusta (kun ei siis näe kohdetta).

Tässä riittääkin harjoiteltavaa...saas nähdä tuleeko Sushista ikinä irtipidettävää koiraa missään muualla kuin aidatuilla alueilla.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini