Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Yhteiselo.

Maanantai 24.11.2014 klo 12.11


Koirien ulkoilut ja pihalla oleskelu on sujunut oikein hyvässä hengessä jo pidemmän aikaa. Nyt olemme harjoitelleet yhteiseloa sisälläkin päivittäin.

Periaatteessa koirat vaan ovat vapaasti asunnossa ja saavat totutella toistensa läsnäoloon. Pyrin ohjaamaan niitä vaan ennakoivassa mielessä, jos näyttää etteivät oikein tiedä mitä tehdä. Kertulla meinaa useinkin tulla ylikorostunutta paimennuskäytöstä ja se pyrkii kiilaamaan Sushin pois "kuumien kohteiden" läheltä. Siitä olen tosi iloinen, että itse en nähtävästi kuulu kaikista kuumimpien kohteiden listalle. Ruoka on tärkeämpi resurssi ja siitä ollaan tarkkana. Varsinkin kun Sushi on melkoisen huoleton asian suhteen ja esim.yrittää napata keittiön tasoilta ruokaa. Siitäkös tytöt sitten suivaantuvat (ehkä kun eivät itse ylety!).

Kerttuhan on ruvennut kiipeilemään näin vanhoilla päivillään mm.keittiön pöydälle ja huvittavaa onkin kuinka se pyrkii muistuttamaan Sushia kaikesta, mitä ei saisi tehdä ja tekee itse kuitenkin. Koirathan toki eivät erota oikeaa ja väärää, vaan ainoastaan tekevät sitä mikä niitä itseään kannattaa.

Nyttenkin tätä kirjoittaessani, koirat makoilevat mun jaloissa ihan sulassa sovussa. Eli tilanne näyttää tosi hyvältä tällä hetkellä!

Kertusta huomaan, että se jännittyy tietyissä tilanteissa ja yritänkin pitää sen mielen iloisena ja itseni rauhallisena. Jos sille  tulee epäileväinen olo, sanon esim.että etsii ja tuo mulle pallon tai lelun. Siitäkös hän sitten ilahtuukin ja menee "leikkimismoodiin". Huono fiilis unohtuu.

Emmalla menee hermot Sushiin juurikin kun ruokaa on läsnä. Jos keittiön lavuaarissa on vaikkapa luita sulamassa, niin Emma yrittää ajaa Sushin pois keittiöstä. No toisaalta se jossain määrin vahtii muutenkin vastaavissa tilanteissa, mutta käytös korostuu kun luottamus koirien välillä ei ole mikään 100% vielä.

Mutta sitä varten meillä on portit ja tilanteita ei pääse syntymään, kun vähän miettii etukäteen mitä tekee. Sushi on alusta asti totutettu olemaan portin takana ja se tuntuukin paremmin rauhoittuvan sinne. Välillä kun se on ollut täällä tyttöjen kanssa ja tytöt haluaisivat jo nukkua (tietenkin esim.keskellä lattiaa yleisimmällä kulkuväylällä!), menee niillä hermot Sushin ramppaamiseen. Kun Sushi menee sekoilevaan mielentilaansa, se ei näe eikä kuule mitään ja silloin se esim.vaan kävelee tyttöjen päälle.

Juuri nyt Sushi on ensimmäisiä kertoja rauhoittunut lepäämään keittiön lattialle ja tytöt lepäilevät tuossa vieressä. No kestihän se rauhoittuminen nyt varmaan 5 minuuttia, mutta kuitenkin!

3_koiraa.jpg


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini