Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Ulpun kotiutuminen.

Sunnuntai 5.8.2018 klo 19.59


No nytpä lomani alkaakin jo loppua ja lomalle oli kaikenlaisia tavoitteita, joista juuri mitkään eivät toteutuneet. Piti pestä ikkunoita ja tehdä kaikenlaisia pihahommia yms. No tuo ihan järkyttävä helle vaikutti koko lomaan aika olennaisesti niin ettei päivällä jaksanut tehdä yhtään mitään. Lisäksi ainoat koiran lenkitysmahdollisuudet oli aikaisin aamulla ja tosi myöhään illalla. Sen takiakin oli ihan veto pois koko ajan, kun ei saanut nukuttuakaan tarpeeksi.

Aika paljon on tullut istuttua pihalla varjossa ja katsottua kun Ulpu ja Mursik leikkii. Välillä Sushi on istunut mun vieressä toisessa aurinkotuolissa, ettei jää noiden riehuvien korstojen jalkoihin. Ehkä toisaalta hyvä, että tuli sitten oltua tekemättä mitään, niinkuin lomalla kuuluukin.

Yksi tavoite oli se, että saan koiraporukan toimimaan keskenään. Tämä ajatus oli vahva, ennekuin tässä on nyt vähän paljastunut Ulpun olevan aika tarkka tietyistä resursseista. Tai siis vähän vaihtelevasti. Koirien yhdessäolo on aika tiukkaan valvottua. Ulpu ja Mursik on edelleet ihan luotettava parivaljakko ulkona, siellä pystyn ihan täysin rentoutumaan kun vain ne ovat pihalla. Sushin suhteen taas olen haukkana koko ajan, ettei Ulpu mene härkkimään Sushia. Sitä tapahtui silloin aluksi 2 kertaa ja edelleen Sushi on hyvin epäluuloinen Ulpua kohtaan. Ja (ehkä mä vaan kuvittelen..) mun mielestä Ulpukin vähän kyttää Sushia.

Ulpu ei murise tai ole mitenkään uhkaava. Silti mulla on koko ajan sellainen olo, että se vähän kyttää. Kyllä tilanne on nyt sikäli parempi, että Sushi haluaa itse tulla muiden kanssa pihalle hengaamaan. Joitakin päiviä se ei edes halunnut tulla pihalle, jos Ulpu on siellä.

Ja ollaan tosiaan oltu paljon pihalla yhdessä ihan rennosti. Olen voinut rapsutella Ulpua ja Sushia ihan mun lähellä yms. Silti on jotenkin vähän jännittynyt fiilis edelleen. Osittain se johtuu siitäkin, että Ulpu ja Sushi on niin erilaisia, eikä niillä oikein ole sellaista yhteistä juttua mikä Mursikilla ja Ulpulla on. Toinen syy on varmasti kanssa se, etten mä annakkaan niiden kommunikoida keskenään niin paljoa, koska Sushi on sen verran rassukka, että se pelästyy jos Ulpu esim.ryntää sitä kohti.

Jos Ulpu ryntää Mursikia kohti, niin Mursik ottaa sen leikkinä tai sitten ei välitä. 

Joka tapauksessa Ulpulle täytyy vaiheittain opettaa miten Sushin kanssa ollaan. Tuntuu, että sen kommunikointitaidot erilaisten koirien kanssa on ehkä vähän huonot...

Saavutuksia loman aikana on kyllä rapissut saaviin.

Mursikilla ja mulla oli harrastusleiri ja Ulpu, Sushi sekä Tommi pärjäilivät hyvin sen viikonlopun päivät keskenään.

Sushi ja Ulpu tosiaan ovat ihan ok pihalla ja Ulpu tuntuu siellä ainakin tajuavan, että Sushiin tulee suhtautua eri tavalla kuin Mursikiin.

Ulpu ja Mursik olivat sisätiloissa menestyksekkäästi yhdessä muutamina päivinä. Ne mm.nukkuivat rauhassa yhden meidän kauppareissun ajan keskenään. Tosin ihmeellistä kyllä, myöhemmin Ulpu kuitenkin vahti joko yhtä koiranpetiä (meillä on niitä useita, joten pulaa niistä ei ainakaan ole) tai lattialla lojuvaa puruluuta. Mursik meni haistamaan yhtä petiä ja Ulpu katsoi muutaman sekunnin pitkään ja hyökkäsi. Siitä tuli jopa pikkuinen rähinä. 

Rähinät on kuitenkin jääneet noihin mainittuihin kolmeen kertaan. Se kuitenkin johtuu varmaan siitäkin, että koirat ovat pääsiassa erillään sisätiloissa edelleen. Ne ovat kuitenkin ihan rauhassa portin eri puolin, joten kai tälläkin tavalla pikkuhiljaa opitaan olemaan saman katon alla. Ulpu tosin kiihtyy mm.aina kun ruokaa aletaan valmistelemaan tai jotain uloslähtöön liittyvää tapahtuu.

Tänään rähinää tuli meitä seuranneen irtokoiran kanssa, jonka Ulpu karkoitti meidän kimpusta hyvin vakuuttavasti asettumalla meidän väliin ja hyökkäämällä irtokoiraa kohti, jos se yritti tulla liian lähelle. En tiedä pitää tuota käytöstä katsoa hyvällä vai mitä.. Mun mielestä olisi kyllä kivempaa, että koira ei ihan noin isosti ota vastuuta, mutta tuossa tilanteessa uskoisin että sen takia päästiin kaikista vähimmällä.

Ulpu ja Mursik myös autoilevat rauhallisesti yhdessä. Ensi viikollahan me palataankin töihin, ja Ulpu tulee myös avustamaan ohituskurssille. Joten autossa rauhassa oleminen on erittäin tärkeää, kun lisäksi ovia täytyy pitää auki, vaikka onneksi nyt ilmat viilenevätkin normaalimpaa 20 asteen kesäsäähän.

Saan leikattua Ulpun kynsiä nyt jo ihan hyvin ja täysin vapaaehtoisesti. Aluksi se ei onnistunut lainkaan, mutta ollaan harjoiteltu lähes päivittäin. Mun piti myös kokeilla vähän erilaisin tekniikoin asian lähestymistä ennenkuin löydettiin sopivin.

Kaikki koirat ulkoilevat mukavasti yhdessä. Yksin en ole vielä kuitenkaan lähtenyt kaikkien kolmen koiran kanssa sompailemaan. Sekin onnistuisi, jos olisi ihan varmaa ettei ketään tulisi vastaan ulkona. Täällä on kuitenkin nyt ollut ärsyttävä trafiikki koko ajan, kun ihmiset käyttävät läheisiä uimarantoja ahkerasti.

Ulpu on myös oppinut odottelemaan rauhassa, vaikka lähtisin Sushin kanssa ulos, eikä Ulpu pääse mukaan. Aluksi jäi kiljumaan perään.

Kyllähän tässä on hurjasti edistystä tullut ja sama meno jatkuu. Pitäisi vaan nyt taas muistaa, että kaikkien koirien kanssa on ollut vaikeita juttuja aluksi ja kaikista ongelmista on ajanmittaan selvitty. Mä vaan olisin toivonut, että nimenomaan mun omien koirien välit olisi lähtenyt natsaamaan heti alkujärkytyksen jälkeen ja ne asustelisivat täällä tyytyväisinä yhdessä, kun lomalta palataan. Mutta nyt täytyy ottaa varovaisemmin, jotta luottamukselliset välit lopulta syntyisi.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini