Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Tyttöjen id-hajutreenit

Torstai 12.2.2015 klo 20.51


Viime viikolla läksynä oli harjoitella yhdeksällä eri ihmisen hajulla. Sain kasaan peräti kolme hajua, koska oli hirveä kiire töissä koko viikon. Ehdittiin tehdä vain yksi harjoitus Masseterin tiloissa ja heti eri paikassa kuin kotona, Emmalla oli vaikeuksia ekan kierroksen aikana. Sama tapahtuu aina meidän viikottaisissa treeneissä. Emma on aluksi niin kiihtynyt, ettei pysty keskittyä.

Kerttu on priimusoppilas. Otettiin tämän viikon treeneissä ns.tyhjän ilmaisua, kun meillä on jo historiaa sen verran näiden hajujen parissa, että koiraa voi testata tuolla tavalla. Nimittäin jos aloitteleva koira epäonnistuu tai ei tiedä mitä tehdä, motivaatio lopahtaa hyvin nopeasti.

Emmalla huomasi myös tyhjän ilmaisua harjoiteltaessa, että ilmaisee sitten ihan mitä vaan, kun ei oikein tiedä mitä tehdä. Kerttu lähti heti katselemaan purkkiradan ulkopuolelta, että "missäs se haju nyt sitten onkaan, kun ei kerta täällä?". Vahvistettiin mua kohti tai poispäin purkeilta siirtymistä.

Tällä viikolla ollaan ehditty kotona treenata vain tänään. Mulla oli taas kolme uutta hajua, jotka on otettu 3vrk.sitten. Tein kaksi toistoa niin, että kohdehaju löytyi ja väliin yhden tyhjän. Muuten meni oikein hyvin, mutta Emma ilmaisi molempia vääriä purkkeja, kun kohdehajua ei löytynyt.

Toisaalta Emma teki myös niin, että se pääsi haistamaan purkit läpi ennen kohdehajun saamista, sitten se tuli ottamaan hajunäytteen ja tuntui ikäänkuin muistavan missä se oli, sillä poikkeuksellisesti meni vaan suoraan oikealle purkille muita edes haistamatta.

Kolmannella toistolla oli rivissä ekan kiekan kuuma haju, mutta nyt siis piti löytää toinen haju. Tämä on melko vaikea tehtävä jo, että äsken vahvistettu haju laitetaan häiriöksi. Ainakaan täällä kotona se ei tuntunut vaikealta kummallekaan.

Ja historiallinen päivä tänään oli sikäli, että Sushi aloitti hajutyöskentelyuransa. Noseworkin ensimmäinen haju, eli eukalyptus on hänen ensimmäinen kohdehajunsa.

Tein noin 5 toistoa ihan vaan hajun haistelua ja siihen ehdollistamista.

Sitten kohdentamista purkkiin, joka on kädessä. Palkkio tulee aina hajulähteen yläpuolelta.

Ja kohdentamista purkkiin, joka on lattialla. Palkkio edelleen hajulähteen yläpuolelta. Yritin itse vaihtaa asentoa ja rintamasuuntaa hajulähteeseen nähden.

Kun tytöt aloittivat hajutyöskentelyn teen hajun kanssa, kumpikaan ei aikoihin haistellut vaan tarjosivat lähinnä nenäkosketusta. Haistelu tuli kehiin sitten jossain vaiheessa, ehkä kun hajulähde ei enää ollut näkyvissä. Sushi sitävastoin lähti heti kuuluvasti haistelemaan, eli olisiko se melkoisen hyvä merkki!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini