Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Ominaishajutreeni osa 4.

Torstai 29.1.2015 klo 16.17


Viikko 2.menossa siis harjoituksissa. Tällä viikolla mun piti mm.esitellä 6 eri ominaishajua koirille. Tänään tehtiin 3 toistoa per lärvi ja joka toistolla kohdehaju oli eri.

Verrokkihajuina oli sekä hajuton lappu, että vanhempia vieraiden ihmisten hajuja.

Aluksi on helpompaa jos koiralle käytetään tutun ihmisen hajua kohteena ja verrokkeina sitä vanhempia, vieraiden ihmisten hajuja. Ihmisten ei siis tarvitse olla vanhempia! Vaan hajulaput on hajustettu aiemmin esim.vuorokautta tai paria aiemmin. Kohdehajut taas ovat maksimissaan 3 vrk.vanhoja.

"Hajulaput" ovat siis apteekista saatavia sidetaitoksia ja niitä ihmiset sitten hierovat itseensä ja siten ominaishajua tarttuu lappuun.

Laput säilötään puhtaisiin lasipurkkeihin, joita mulla tässä treenin alkuvaiheessa on vaivaiset 20 kpl.

Lähtöhajun annan Minigrip-pussista (suosin itse tosin Pirkkaa!).

Videoissa näkyvissä treeneissä ei vaadita maahanmenoa ilmaisuna, vaan pyrin edelleen naksuttamaan viipymisestä kuumalla purkilla ja pitkäkestoisesta haistelusta. Valitettavasti kamera tarkenteli itsekseen kovin lähelle ja kauempana näkyvä varsinainen purkkirivi ja koiran toiminta siellä jää epäselväksi. Koirasta kuitenkin näkee joka kerta kun se bongaa oikean hajun. Mun koirat on ehkä oppineet tekniikan, jossa ne tutkii kaikki purkit. Kyllähän ne varmaan saisivat hajun jo kauempaa. Monet koirat pyrkivät säästämään energiaa ja tekevät mahdollisimman vähän duunia. Siksi sellaiset koirat varmaan kävelisivät suoraan oikealle purkille. Mun koirat eivät valitettavasti ymmärrä tällaista "ekonomiaa", vaan tekevät kauhean mielellään myös paljon ylimääräistä/ovat suuna ja päänä joka paikassa. Kenenköhän vika sekin taas on?

Noh, videoita nyt kuitenkin ilmestyy tänne selostuksineen jahka tippuvat youtubeen...

Sanoisin että näissä treeneissä onnistumisprosentti on 100%, eli ihan kivasti!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini