Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Ominaishajutreenit ovat alkaneet (taas)

Torstai 22.1.2015 klo 20.42


Niinhän me taas aloitimme jo pari kertaa ennenkin kesken jätetyn treenin ihmisten ominaishajujen erottelun kanssa. Treenissä oli ongelmia mm.siksi, että käytin liian pientä ihmishajuvalikoimaa ja siksi koirat ilmaisevat vähän mitä sattuu ihmisen hajuja. Oletettavasti ne kuitenkin haistavat ja ymmärtävät pääpiirteittäin idean, sillä ilmaisevat kyllä muiden hajujen joukosta ihmisen hajun purkeilla ja jäljestäessä olivat jo aika varmoja työssään. Erityisesti siis yritetään nyt vahvistaa lähtöhajua vihjeenä ja vaihdella kokoa ajan treenattavia hajuja. Pääasiassa kai koirat aiemmin oppivat jäljestämäänkin tiettyjä ihmisiä huolimatta siitä, mikä lähtöhaju on annettu.

Alunperin (olikohan se 2010 vai 2011?) osallistuimme Ilkka Hormilan viikonloppuseminaariin "kovien pintojen jäljestämisestä". Sen jälkeen harrastimme ihmisjäljestystä kaupungissa aktiivisesti n.1,5 vuotta. Treeniryhmämme kuitenkin lopahti ja sitten tuli tyttöjen sairastelut yms.joten kyseinen harrastus jäi.

Nyt päätin, että aloitamme kertaamalla aiemmin varsin kesken jääneen hajuerottelun purkeilla ja jatkamme vanhaa harrastusta, mistä kovasti tykättiin.

Ensimmäiseksi muistellaan lähtöhajun ottamista pussista (harjoiteltiin purkista ensin, pussia on vaan helpompi käsitellä ja kuljettaa esim.ulos).

Avainsanat: ID-treeni, hajuerottelu


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini