Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Emma 8v. synttärijäljestys.

Perjantai 10.7.2015 klo 17.50


Emma täyttää tänään 8 vuotta. Vauhti ei näytä "vielä"hidastuvan. Tänään käytiin jälkitreeneissä uudessa paikassa ja selitin jäljentekijälle kännykkäni surkealta kartalta, mistä voisi jäljen kävellä.

No arvio matkan pituudesta meni vähän pieleen ja arvioimani 300m.jälki olikin noin kilometri. Ja eihän siinä mitään muuten, mutta sää oli yllättävän kuuma, vaikka olikin pilvistä ja on ollut aika viileää jo monta päivää. Sää oli siis vaihtelevan pilvinen ja aika lämmin. Tuuli puuskittain. Jälki tehtiin n.14.30 ja ajettiin n.15.30 eteenpäin.

Ajattelin antaa Emman jäljestää niin pitkään kuin jaksaa ja kävellään sitten loppumatka vaan. Puolet eli n.500m.oli ensin asfalttia ja Emma jäljesti jäljen päällä siksakaten. Tuuli ilmeisesti pyöritti hajua viereisiin pusikoihin ja nurmikolle, koska sieltäkin piti välillä tsekata hajua. Kaikki esineet löytyivät ja ilmaistiin.

Emmalle on tullut jäljestäessä paljon rauhallisempi meno ja se näkyy varsinkin ilmaisuissa, joita se inhosi tehdä aiemmin, kuin jäljestäminen olisi paljon hauskempaa. Ilmaisut olivat aina turhautuneita ja vauhti jäljellä kova. Nyt meno on rauhoittunut ja kokonaisuus tasaisempi. Ihan kuin Emma ajattelisi, ettei ole kiire mihinkään, jälki jatkuu kyllä.

Emma näytti hienosti parissa risteyksessä tyhjää, tsekattuaan risteävän tien. Puolivälissä matkaa tuli t-risteys ja Emma jatkoi aika pitkään väärään suuntaan suoraan eteenpäin. Se tuntui olevan varma asiastaan, joten annoin sen mennä. Siinä kohtaa en kyllä tulkinnut sen tarjoavan tyhjää ja koska tiesin mihin jäljen ainakin piti jatkua, kutsuin Emman pois ja pidettiin juomatauko risteyksessä. Annoin varmuudeksi lähtöhajun uudestaan ja nyt Emma lähti oikeaan suuntaan.

Hiekkatien pätkät se ei edennyt nenä maassa, mutta meni päättäväisesti eteenpäin. Seuraavasta ristyksesä se valitsi oikean suunnan ja vaikka oli varmaan jo väsynyt, sai se jotenkin uutta pontta ja lähti taas posottamaan. Viimeinen pätkä oli vielä asfalttia ja Emma teki tosi tarkkaa työtä hylätyn parkkiksen poikki (itse olisin suunnannut suoraan samaa tietä, koska unohdin mistä jäljentekijä tuli).

Emman tapauksessa myöskään maalimieheen regointi ei ole kovin vahvaa. Yleensä se vaan yrittää etsiä, että mistä jälki jatkuu ja pyörii maalimiehen ympärillä haistellen maata. Nyt se kuitenkin ryntäsi häntä heiluen maalimiehen luo, jolle olinkin sanonut, että katsotaan reagoiko se vai meneekö vaan ohi.

Ajattelin, että lähdetään heti uimaan, kun päästään kotiin, mutta meilläpäin sitten odottikin kaatosade...


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini